BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Prins Felipe verschijnt op Google Forum

De Spaanse kroonprins Felipe woonde gisteren in de Britse stad Hertfordshire de bijeenkomst ‘Zeitgeist Europe’ bij. Hier wordt een reeks seminars gehouden, waar mensen uit het bedrijfsleven en politieke leiders actuele onderwerpen bespreken. De conferentie wordt sinds 2006 door internetbedrijf Google georganiseerd.

De conferentie duurt twee dagen en zal ook worden bijgewoond door prins Charles van Engeland, prins Haakon van Noorwegen, de voormalige president van Ierland en de huidige voorzitter van Realizing Rights, Mary Robinson.

Het belangrijkste onderwerp waar de Spaanse kroonprins over sprak was ‘Iberoamérica en Spanje’
Ibero-Amerika is de benaming voor de landen van het Amerikaanse continent waar Spaans of Portugees de voertaal is. Hiermee verschilt met het begrip Ibero-Amerika van Latijns-Amerika dat ook de Franssprekende landen omvat

In de ruimere betekenis omvat Ibero-Amerika ook het Iberisch Schiereiland, oftewel Spanje, Portugal en Andorra. Deze landen hebben van oudsher culturele overeenkomsten, en sinds de jaren '90 van de 20e eeuw organiseren de landen regelmatig gezamenlijke conferenties.

Kroonprins Felipe sprak over de gemeenschappelijke taal en de huidige economische situatie, alsmede de economische betrekkingen tussen Spanje en Latijns-Amerika en vervolgens over de connecties met de Europese Unie en de Verenigde Staten. De prins zei dat Europa en Noord-Amerika meer aandacht moeten besteden aan Zuid-Amerka in het kader van wereldwijde vooruitgang.

Bron: The Royal Forums, Wikipedia

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: