BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Naam Deens prinsje bekendgemaakt

Zondag is de naam van het nieuwste prinsje van Denemarken bekendgemaakt tijdens zijn doopceremonie. De bijna drie maanden oude baby werd gedoopt in een kerk in het dorp Møgeltønder, in het zuiden van Denemarken. Hij kreeg als naam Henrik Carl Joachim Alain.

De doopplechtigheid vond plaats in het dorpskerkje, waar prins Joachim en prinses Marie elkaar vorig jaar het jawoord hebben gegeven. Bijna de gehele Deense koninklijke familie was bij de dienst aanwezig. Kroonprinses Mary en Charles Cavallier, de broer van prinses Marie, waren doopgetuigen.

Het kleine prinsje is op 4 mei 2009 geboren en is de derde zoon van prins Joachim (40). Het is het eerste kindje voor prinses Marie (33). Prins Joachim heeft twee kinderen uit een eerder huwelijk.

Henrik Carl Joachim Alain is vernoemd naar zijn twee grootvaders, prins Henrik en Alain Cavallier, naar zijn eigen vader Joachim en naar graaf Carl Johan Bernadotte.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: