BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Prins Felipe en prinses Letizia bezoeken Roemenië

Prins Felipe en prinses Letizia zijn op officieel bezoek in Roemenië, op uitnodiging van president Traian Basescu. Het prinselijk paar werd maandag welkom geheten door Basescu en zijn vrouw Maria op het presidentieel paleis Cotroceni.

 

"Spanje heeft in Roemenië een strategische partner gevonden", vertelde prins Felipe tijdens zijn diner met de president. Basescu bedankte de prins voor de (financiële) steun die Roemenië van Spanje heeft mogen ontvangen.

Prins Felipe en prinses Letizia zijn niet alleen naar Roemenië gekomen. Zo'n 80 Spaanse zakenlieden zijn meegereisd, om deel te nemen aan een forum voor Spaanse en Roemeense zakenmensen.

Naast het forum zal het prinselijk paar deelnemen aan tal van andere activiteiten, met als doel de goede betrekkingen tussen de twee landen te onderhouden.

Roemenen vormen na Marokkanen de grootste etnische gemeenschap in Spanje.

Bron: Latin American Herald Tribune

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: