BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Pieter van Vollenhoven gedoopt

Zondag is Pieter Anton Maurits Erik van Vollenhoven in besloten kring gedoopt. Hij is de zoon van prins Pieter-Christiaan en prinses Anita. De doop vond plaats in de kapel van Paleis het Loo in Apeldoorn.

 

De dienst werd geleidt door Ds. E.C. Roos, predikant te Den Haag, en gehouden onder verantwoordelijkheid van de Protestantse gemeente in Apeldoorn. De overdenking werd verzorgd door Ds. H. Leggte, Doopsgezind predikant te Amsterdam. Ouderling van dienst was mevrouw R. Luyten-Bokhorst.

De peetouders van Pieter zijn prof. mr. Pieter van Vollenhoven, prins Maurits, jonkvrouw Anouk van Doorn en Sandra Chollet. De laatste twee zijn vrienden van prins Pieter Christiaan en prinses Anita.

Een groot deel van de koninklijke familie was van de partij bij de doop. De meesten hadden ook hun eigen kinderen meegenomen naar de dienst. Onder de aanwezigen waren ook zangeres Katie Melua, die bij het huwelijk van prins Pieter-Christiaan en prinses Anita haar hit ‘Nine Million Bicycles’ zong, presentator Wilfred Genee en zanger Rene Froger en zijn vrouw Natasja. Genee en Froger zijn beiden goed bevriend met het prinselijk paar.

Pieter van Vollenhoven is geboren op 19 november 2008.

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: