BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Nieuwe Zweedse postzegels en munten

Gisteren zijn er nieuwe Zweedse postzegels en munten uitgegeven ter ere van het huwelijk van prinses Victoria en Daniel Westling, dat over 6 weken zal plaatsvinden.

De postzegels en munten werden door het Zweedse postkantoor en de centrale bank afgelopen maandag uitgegeven.

Er zijn drie postzegels uitgekomen. Één daarvan is met een afbeelding van prinses Victoria alleen, één met de prinses en Daniel Westling samen en één met hun monogram. De postzegels zijn ontworpen door Kristian Moller, die voor het eerst zo’n soort project heeft aangepakt. De afbeeldingen werden eerst voorgelegd aan het paar ter goedkeuring. Het paar heeft in februari 2010 al toestemming gegeven voor de postzegels, die vanaf komende donderdag verkocht zullen worden.

De munt wordt uitgegeven in goud en zilver. De munt is ontworpen door Ernst Nordin. Op de voorkant van de munt is het paar te zien met erboven de datum van het huwelijk. Op de achterkant van de munt is het wapen van prinses Victoria te zien met vlinders eromheen. Dit staat voor geluk en vreugde.

De munten worden uitgegeven in een onbeperkte oplage. De waarde van de zilveren munt is 300 Zweedse kronen (ongeveer 31 euro) en de waarde van de gouden munt is 4000 Zweedse kronen (ongeveer 413 euro).

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: