BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

40.000 bloemen voor Zweeds huwelijk

Colombia stuurt meer dan 40.000 bloemen naar Zweden voor het huwelijk van de Zweedse troonopvolgster prinses Victoria met sportschoolhouder Daniel Westling.

Dat hebben de Colombiaanse autoriteiten zaterdag bekendgemaakt.

Het Zweedse sprookjeshuwelijk op 19 juni zal worden opgesierd met rozen, anjers, hortensia's en irissen. ,,Dit gebaar brengt beide landen nader tot elkaar en is een geweldige kans voor de wereld om de schoonheid van Colombiaanse bloemen te leren kennen'', aldus de directeur van het staatsbedrijf Export Promotie Fonds. De bloemen worden gefinancierd door de overheid en het bedrijfsleven van het Zuid-Amerikaanse land.

Colombia is de op een na grootste exporteur van bloemen, die vooral naar de Verenigde Staten gaan, aldus Agusto Solano. Hij is directeur van het Verband van Colombiaanse Bloemenexporteurs, Asocolflores.

Nederland geldt als grootste bloemenexporteur ter wereld.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: