BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Daniel's wapen onthuld

Afgelopen maandag werd het 'wapen' van Daniel Westling onthuld door het Zweedse koninklijk hof. Daniel Westling zal komende zaterdag zijn ja-woord geven aan kroonprinses Victoria van Zweden.

Eerder deze maand is al bekend gemaakt dat Daniel de titel Prins Daniel van Zweden krijgt. Volgens een enquête bleek dat zeven van de tien Zweden erop vertrouwen dat Daniel een goede royal zal worden. Uit dezelfde enquête bleek dat meer dan de helft van Zweden vindt dat de kroonprinses hun land het beste zou kunnen vertegenwoordigen.

Het wapen bestaat uit een schild verdeeld in vier velden. Het schild is in de vorm van een hart, dat staat voor Daniel’s persoonlijke wapens gerelateerd aan het wapen van de Sindbis gemeente, met een kroon er bovenop.

Het hof heeft tegelijkertijd Daniel’s monogram onthuld, dat eigenlijk alleen maar bestaat uit de letter “D” met een kroon erboven.

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: