BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Prinses Amalia bij huwelijksrepetitie

Donderdagmiddag was de repetitie van het Zweedse huwelijk volop aan de gang bij de Grote Kerk in Stockholm. Prinses Amalia was vol enthousiasme tijdens het repeteren.

Nadat prinses Máxima ’s morgens een concert had bijgewoond, ging de prinses samen met prins Willem-Alexander en prinses Amalia naar Schiphol. Meteen toen ze aankwamen in Zweden, gingen ze naar de kerk voor de repetitie. De bruidskinderen prinses Ingrid Alexandra van Noorwegen en prins Christian van Denemarken, waren ook aanwezig om te oefenen voor de grote dag.

Prinses Amalia is één van de tien bruidskinderen en tevens het petekind van kroonprinses Victoria. De prinses weet al precies hoe ze zich moet gedragen als een ware prinses. Al wuifend komt de prinses vol enthousiasme de dag door.

Tijdens de repetitie was ook kroonprinses en Daniel Westling zelf aanwezig. Ook waren koningin Silvia, en de moeders van de kinderen, prinses Mary, prinses Metter-Marit en prinses Máxima aanwezig om de kinderen te helpen waar nodig is en een oogje in het zeil te houden. Uiteraard was prins Willem-Alexander, de enige vader tijdens de repetitie, ook aanwezig.

Donderdagavond werd er een privé-diner gehouden voor familie en vriend in het paleis Drottningholm met daarna een feest voor prinses Victoria en haar aanstaande echtgenoot, Daniel Westling.

Bron: GPD

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: