BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Prins Christians eerste officiële taak

Prins Christian van Denemarken voerde afgelopen zaterdag zijn eerste officiële taak uit.

Met zijn trotse grootvader aan zijn zijde, en zijn stralende moeder die toekeek,
hielp de vijfjarige prins Christian van Denemarken prins Henrik met het onthullen van een schilderij van een voorouder op kasteel Rosenborg.

Eerst leek de prins in twijfel over hoe hij aan het touw moest trekken om het laken weg te halen dat het schilderij bedekte. Maar na een blik naar zijn moeder, trok hij hard aan de touwen en het laken kwam naar beneden.

Daarna ging zijn moeder, prinses Mary, naar hem toe om hem te feliciteren dat hij het goed had gedaan.

Terwijl vijf jaar erg jong lijkt om aan koninklijke taken te beginnen, is het toch niet abnormaal. Veel andere koninklijke kinderen beginnen rond die leeftijd met officiële optredens. Christian is tweede in lijn voor de troon, na zijn vader prins Frederik.

Het schilderij was van hertog Ulrik, de vijfde zoon van koning Christian IV en koningin Anne Catherine. Hij stierf in 1633.

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: