BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Kerstman steelt geweer van paleiswacht Zweden

Een lid van de erewacht van het koninklijk werkpaleis in Stockholm is in de nacht van donderdag op vrijdag overvallen door twee als kerstman uitgedoste onbekenden.

De twee personen overvielen de paleiswacht en beroofden hem van zijn semiautomatische geweer, dat meldden Zweedse media vandaag.

"In de dertig jaar dat ik dienst doe, is dit nog nooit voorgekomen", zei woordvoerder en overste Rickard Beck-Friis Häll van de Högvakten. Hoe de man precies kon worden overvallen, is nog onduidelijk. Volgens de woordvoerder kunnen de leden van de erewacht normaal elkaar uit veiligheidsoogpunt altijd zien.

De erewacht is er niet alleen voor het uiterlijk vertoon. De circa zestig mannen en vrouwen zijn de officiële bewakers van de koninklijke paleizen en de koninklijke familie in Zweden. Daarom dragen ze altijd wapens die met scherpe munitie zijn geladen.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: