BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Deense tweeling gedoopt

Het Deense prinsje en prinsesje zijn donderdag 14 april gedoopt in de Holmens Kirke in Kopenhagen. Ze heten Vincent Frederik Minik Alexander en Josephine Sofia Ivalo Mathilda.Klik op de foto voor een vergroting

Met de doop was het lange wachten op de bekendmaking van de namen van de tweeling over. De doopplechtigheid was ook het eerste publieke optreden van hun moeder, kroonprinses Mary, sinds de geboorte op 8 januari.

Ook kroonprins Frederik en hun twee oudste kinderen, prins Christian en prinses Isabella, waren erbij. Isabella lette erg goed op haar kleine zusje toen die gedoopt werd.

Beide baby's hebben zes peetouders. Voor prins Vincent zijn dat zijn grootvader John Donaldson, prins Felipe van Spanje, prins Gustav van Sayn-Wittgenstein-Berleburg, graaf Michael Ahlefeldt-Laurvig-Bille, barones Helle Reedtz-Thott en Caroline Heering.

Voor prinses Josephine zijn dat prinses Marie van Denemarken, prins Charles de Bourbon van Twee Siciliën, Patricia Bailey, Lensgreve Bendt Wedell, Birgitte Handwerk en Josephine Rechner.

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: