BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Prins Christian voor het eerst naar school

De Deense prins Christian is gisteren voor het eerst naar de basisschool gegaan.

De 6-jarige prins gaat naar de Tranegårdsskolen, een openbare school in plaats van een privé-school. Zijn ouders, kroonprins Frederik en kroonprinses Mary, willen dat hun zoon opgroeit zoals elke andere Deense scholier.

De dag begon met een fotosessie buiten het Amalienborg Paleis, en een paar korte vragen voor de prins. Toen een verslaggever hem vroeg wat er in zijn lunchbox zat, antwoordde Christian dat het een ‘geheim’ was. Een andere verslaggever vroeg wie zijn klasgenoten waren. De prins antwoordde: ‘Dat hoef je niet te weten.’ Het is duidelijk dat Christian nu al leert hoe hij met de pers om moet gaan.

Na het fotomoment brachten prins Frederik en prinses Mary hun zoon naar school. Het fotomoment was georganiseerd om de pers bij de school weg te houden zodat andere scholieren er geen last van zouden hebben.

Eerder deze week heeft de prins zijn nieuwe klasgenoten al ontmoet.

Het is de eerste keer dat een Deense royal naar een openbare school gaat. Prins Frederik en zijn broer prins Joachim gingen naar Krebs, een exclusieve school. Ook de oudste twee zonen van prins Joachim gaan daarheen.

Bron: TRF

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: