BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Erfgroothertog Guillaume van Luxemburg verloofd

Het Luxemburgse hof heeft donderdag bekendgemaakt dat Erfgroothertog Guillaume van Luxemburg is verloofd met de Belgische gravin Stéphanie de Lannoy. Guillaume is de oudste zoon van Groothertog Henri en Groothertogin Maria Teresa.

Om 10.30 uur vindt er een persconferentie plaats, waar mogelijk de datum van het huwelijk bekend wordt gemaakt. Ook is er een officiële foto van het verloofde paar vrijgegeven.

De eerste minister van het groothertogdom kondigt normaal vandaag het huwelijk aan. Stéphanie de Lannoy (27) woont nog thuis op het imposante kasteel Anvaing in het gelijknamige Henegouwse dorpje. Ze is de jongste van acht kinderen van graaf Philippe de Lannoy en Alix della Faille de Leverghem.

De Belgische leerde de oudste zoon van de Luxemburgse groothertog Henri vijf jaar geleden kennen op een adellijk bal. De voorbije twee jaar werden ze close. Erfhertog Guillaume wordt sindsdien geregeld gespot op het kasteel van Anvaing. Stéphanie studeerde Germaanse filologie aan de universiteit van Louvain-la-Neuve en trok nadien naar Berlijn voor een masteropleiding. Behalve Duits spreekt de gravin Russisch.

Met Stéphanie krijgt Luxemburg in de toekomst opnieuw een Belgische groothertogin. Guillaume is de kleinzoon van groothertogin Josephine Charlotte, de overleden zus van koning Albert en Boudewijn.

Bron: Standaard.be