BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Dochter voor prins Carlos en prinses Annemarie

Prins Carlos en prinses Annemarie hebben een dochter gekregen. Luisa Irene Constance Anna Maria werd woensdagmiddag geboren in het Bronovo Ziekenhuis in Den Haag.

Dat heeft de familie donderdag laten weten.

Bij de geboorte woog het prinsesje 3160 gram. De bevalling is voorspoedig verlopen. Moeder en dochter maken het allebei goed.

De naam Luisa Irene betekent 'strijder voor vrede'. De roepnaam van het meisje is Luisa, geschreven op de Spaanse en Italiaanse wijze. Luisa is een klassieke familienaam die ver terug te voeren is in de geschiedenis.

De ouders laten weten het "een mooie en krachtige naam" te vinden en hopen dat hun dochter er "een eigentijdse en persoonlijke betekenis" aan zal geven. Luisa is ook naar haar beide grootmoeders vernoemd, Irene en Anna, en naar haar tante en overgrootmoeder van moederszijde, Constance.

Luisa is het eerste kind van Annemarie Gualthérie van Weezel (34) en prins Carlos de Bourbon de Parme (42), de oudste zoon van prinses Irene. Zij trouwden in 2010.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: