BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Kledingontwerpster koningin Beatrix overleden

Couturier Theresia Vreugdenhil is op 82-jarige leeftijd overleden. Ze was meer dan 40 jaar de vaste kledingontwerpster van koningin Beatrix.

Theresia Vreugdenhil kreeg in 1999 het Erekruis in de Huisorde van Oranje. De ontwerpster bepaalde door decennia heen mede het silhouet van de koningin. Ze ontwierp en maakte ook de japon die Beatrix droeg bij de inhuldiging in 1980. Ook restaureerde ze de Nederlandse koningsmantel.

Vreugdenhil was altijd blij met de nauwe betrokkenheid van de koningin bij de ontwerpen. "Kleding moet bij je passen, zeker als zowel persoonlijkheid als functie in de ontwerpen tot uitdrukking moeten komen", zei ze ooit in een interview. Ook zei ze dat respect en 'je vak verstaan' de basiselementen voor een langdurige succesvolle samenwerking zijn.

In 2007 stopte Vreugdenhil met ontwerpen voor de vorstin.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: