BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Het gaat goed met koning Abdullah na rugoperatie

De Saoedische kroonprins Salman heeft dinsdag laten weten dat koning Abdullah "beter en in goede gezondheid" is. De koning werd tien dagen geleden geopereerd aan zijn rug.

Het bericht zal waarschijnlijk veel staten geruststellen over de stabiliteit van ’s werelds grootste olie-exporteur.

Er zijn nog geen foto’s vrijgegeven van koning Abdullah sinds zijn 11 uur durende operatie op 17 november.

“Broeders, ik breng u de groeten van…koning Abdullah en ik brengen u het goede nieuws dat hij beter is en in goede gezondheid.” Dat zei prins Salman, die tevens de minister van defensie is, tijdens een speciale bijeenkomst. Het bericht is ook uitgezonden op de Saoedische staatstelevisie.

De stabiliteit van Saoedi-Arabië is van wereldbelang. De belangrijkste Amerikaanse bondgenoot in de Golf heeft meer dan een vijfde van ’s werelds petroleum reserves en is de geboorteplaats van de Islam.

Verschillende leden van het koningshuis hebben koning Abdullah meerdere malen bezocht in het ziekenhuis. Analisten zeggen dat het herstel best lang kan duren vanwege de leeftijd van de koning.

Maandag sprak prins Salman al even over de koning tijdens een kabinetsvergadering, maar toen gaf hij geen details over zijn toestand of wanneer hij zou worden ontslagen uit het ziekenhuis.

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: