BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Nieuwjaarsontvangsten bij koningin Beatrix

Koningin Beatrix krijgt dinsdag honderden gasten op bezoek voor de traditionele nieuwjaarsreceptie in het Koninklijk Paleis op de Dam in Amsterdam.

Dit jaar zijn vertegenwoordigers uit de veehouderij en de land- en tuinbouw speciaal uitgenodigd voor de ontvangst in de Burgerzaal van het paleis.

Elk jaar wordt het accent gelegd op een andere groep uit de samenleving, naast de gebruikelijke vertegenwoordigers uit bestuurlijk Nederland. Gebruikelijk is dat de Koningin een korte toespraak houdt, waarna ook de voorzitter van de Eerste Kamer het woord voert en een toast uitbrengt op de gastvrouw.

Behalve koningin Beatrix zijn van de koninklijke familie ook prins Willem-Alexander, prinses Máxima, prinses Margriet en prof. mr. Pieter van Vollenhoven aanwezig.

Op woensdag is er opnieuw een nieuwjaarsontvangst, maar dan voor de buitenlandse diplomaten en vertegenwoordigers van de in Nederland gevestigde internationale organisaties.

Bron: ANP