BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Prinses Máxima op bezoek bij marine

Prinses Máxima heeft dinsdagochtend een werkbezoek gebracht aan de Koninklijke Marine in Den Helder. Dat heeft de Rijksvoorlichtingsdienst dinsdag laten weten.

De toekomstige koningin kreeg een rondleiding aan boord van een fregat en sprak met het marinepersoneel over werken en wonen bij de marine en de gevolgen daarvan voor het privéleven.

Ook maakte prinses Máxima een korte vaartocht met een landingsvaartuig van het Korps Mariniers door de marinehaven. Daarna volgde een bezoek aan Hr. Ms. Johan de Witt. Dit amfibisch transportschip wordt op dit moment gereedgemaakt voor uitzending in het kader van de EU anti-piraterij-missie bij Somalië in de tweede helft van 2013.

Aan boord van de Johan de Witt sprak de Prinses met het marinepersoneel over de rol in een pre-conflictfase. Een voorbeeld hiervan is de inzet van de marine bij de opleiding en training van lokaal kustwachtpersoneel, waarmee wordt samengewerkt voor de kust van Afrika.
 
De Koninklijke Marine is het oudste onderdeel van de Nederlandse krijgsmacht en bestaat dit jaar 525 jaar. Er werken ongeveer 10.500 mensen.

Bron: RVD

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers:

Het laatste nieuws in je mailbox!

Schrijf je in en ontvang elke vrijdag de nieuwsbrief van Blauw Bloed!

Lees ook