BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Oranjes ontspannen bij fotosessie in Oberlech

De koninklijke familie heeft maandagmorgen in Oberlech geduldig geposeerd voor de internationale media.

Prins Willem Alexander gaf zijn dochters Amalia, Alexia en Ariane meteen een wijze les mee. "Geen sneeuwballen gooien naar de fotografen, dat blijft je je leven lang achtervolgen", waarschuwde hij. De prinsesjes waren door de fotografen uitgedaagd om met sneeuw te gooien om de beelden verlevendigen. Maar Willem Alexander wist uit eigen ervaring dat dat soort opnamen een leven lang hergebruikt worden.

De fotosessie waaraan behalve het gezin van prins Willem Alexander en prinses Máxima ook koningin Beatrix kort deelnam, was ontspannen en gebeurde op dezelfde plek in Oberlech waar 2 jaar geleden ook de laatste fotosessie plaatsvond waaraan toen ook prins Friso en zijn gezin deelnamen. Het was toen voor het eerst dat koningin Beatrix met haar drie zoons en drie schoondochters alsmede al haar kleinkinderen kon worden gefotografeerd.

De belangstelling voor de ontmoeting met de Oranjes was dit jaar groter dan in andere jaren, door het aangekondigde aftreden van koningin Beatrix én het ongeval van prins Friso, dat zondag precies een jaar eerder gebeurde. Het was maandag de eerste keer dat de koninklijke familie in Lech kon worden gefotografeerd en het was tevens de laatste keer dat Beatrix er als koningin kon worden gekiekt.

Bron: ANP

Radio-uitzending

In het Radio1-programma Dit is de Dag kunt u vanmiddag luisteren naar een gesprek met fotograaf Robin Utrecht en Vorsten-redacteur Esther Wolswinkel over de traditie rond het fotomoment. Luister vanaf 14.00 uur op Radio 1.