BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

André Rieu treedt op bij koningsbal

André Rieu treedt 30 april op tijdens het koningsbal in Amsterdam. Dit meldde burgemeester Eberhard van der Laan woensdag aan de Amsterdamse gemeenteraad.

De dirigent geeft samen met een orkest van 100 man een concert op het podium aan het Museumplein. Het hele plein wordt die dag omgedoopt tot 'Oranjeplein', waar overdag via tv-schermen de inhuldigingsplechtigheid te volgen is. Ook kunnen mensen hier het koningslied voor de nieuwe koning Willem-Alexander meezingen. 's Avonds vindt het koningsbal plaats.

Tijdens het oranjefeest treden meerdere artiesten op. Van der Laan streeft naar een gevarieerd programma voor een breed publiek. Namen van andere artiesten maakt de gemeente in een later stadium bekend.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: