BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Oranjes steken handen uit de mouwen met NL Doet

Koningin Beatrix heeft vrijdagmorgen de handen uit de mouwen gestoken in het kader van de vrijwilligersactie NL Doet.

Samen met prins Bernhard, prins Pieter-Christiaan en prins Floris verrichtte de koningin in Dordrecht klus-, reparatie en schoonmaakwerkzaamheden bij Duurzaamheidscentrum Weizigt.

In Dordrecht werden picknickbanken, de boerderij en het Aquarama aangepakt. De organisatie was van tevoren niet op de hoogte van de komst van de koninklijke vrijwilligers. Alleen de komst van een ploeg onder leiding van directeur Ronald van der Giessen van het organiserende Oranje Fonds was aangekondigd.

Het aanstaande koningspaar Willem-Alexander en Máxima heeft vrijdagmorgen gebowld met bezoekers en vrijwilligers van het Catharijnehuis in Utrecht. Het Catharijnehuis is een dagopvang voor dak- en thuislozen.

De Prins van Oranje en zijn vrouw bezochten de dagopvang in het kader van NL Doet, de jaarlijkse actie voor vrijwilligerswerk.

In het Catharijnehuis zijn voornamelijk vrijwilligers actief. Zij zorgen ervoor dat de dak- en thuislozen eten en drinken krijgen, aandacht en hulp bij het zoeken naar een nieuw levensdoel. Per dag bezoeken ongeveer 100 daklozen de opvang. Voor de avond en nacht zijn er in Utrecht andere opvangmogelijkheden.

NL Doet wordt vrijdag en zaterdag voor de 9e keer gehouden. Er zijn bijna 8400 klussen aangemeld en in bijna alle gemeenten zijn er activiteiten. Het Oranje Fonds verwacht dat 310.000 vrijwilligers aan de slag gaan. Koningin Beatrix heeft vanaf het begin in 2005 bijna elk jaar meegedaan, onder andere als appeltaartbakster, restauranthulp, huisschilder, en hondenverzorgster.

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: