BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Koningin Máxima draagt japon van modehuis Natan

Prinses Máxima is tijdens de abdicatie van koningin Beatrix gekleed in een japon van modehuis Natan, ontworpen door Edouard Vermeulen.

Het gaat om een ,,korte, luchtige jurk van poederkleurige gazan.'' Het onderstuk van de japon is van geborduurde zijde met kristallen lovertjes in poederroze en zilver.

Dat heeft het modehuis dinsdagmorgen laten weten. Natan heeft ook de jurken ontworpen die de prinsessen Amalia, Alexia en Ariane dinsdagmiddag zullen dragen tijdens de inhuldiging van hun vader in De Nieuwe Kerk. Zij dragen lange jurken van koningsblauwe katoen/zijde met een ajourpatroon met daaroverheen een cape van camelkleurige kasjmier.

Ook prinses Mathilde van België en prinses Laurentien dragen in de kerk japonnen van de Belgische ontwerper. Edouard Vermeulen kleedt vaak leden van de koninklijke familie.

Vermeulen kleedt vaak leden van koninklijke families, zoals koningin Paola, prinses Mathilde en ook Máxima droeg al vaker zijn ontwerpen. De trouwjurken van prinses Mathilde, prinses Laurentien en prinses Claire waren eveneens een ontwerp van zijn hand.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: