BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Prins Bernhard heeft inderdaad geschoten

Prins Bernhard heeft op 10 mei 1940 bij de Slag om de Residentie wel degelijk op overvliegende Duitsers geschoten.

De bewering van Bernhard werd vaak in twijfel getrokken, maar de 92-jarige oud-infanterist Gerard Hillenaar uit Leiden was ooggetuige en bevestigt het verhaal. Hij doet zijn relaas in het vandaag te verschijnen veteranenblad Checkpoint. Dat schrijft De Telegraaf vrijdag op de voorpagina.

De infanterist was indertijd paleiswacht bij Huis ten Bosch. Na het ontwaren van de Duitse vliegtuigen boven het Haagse Bos, stond de prins zij aan zij met de militairen die met hun wapens omhoog schoten. ,,Prins Bernhard stond naast mij op het plein van het paleis met een machinepistool ook op Duitse vliegtuigen te schieten'', zei Hillenaar. Volgens de veteraan haalde de prins geen vliegtuig neer.

 

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: