BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Prins Willem-Alexander plant eerste koningslinde in Den Haag

Prins Willem-Alexander heeft dinsdag ter gelegenheid van de aanstaande troonswisseling de eerste officiële koningslinde geplant in het Haagse wijkpark Transvaal.

De toekomstige koning deed dat samen met een aantal kinderen uit groep 6 van de Comeniusschool. Dit gebeurde in aanwezigheid van onder anderen burgemeester Jozias van Aartsen, de directeur van het Landelijk Bureau Stichting Nationale Boomfeestdag en de voorzitter van de Koninklijke Bond van Oranjeverenigingen.

De boom is de eerste officiële koningslinde die in Nederland wordt geplant. Later worden ook in andere gemeenten koningslinden neergezet. Het is een initiatief van de Stichting Nationale Boomfeestdag en de Koninklijke Bond van Oranjeverenigingen.

Bron: RVD / ANP

Bekijk de video

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers:

Het laatste nieuws in je mailbox!

Schrijf je in en ontvang elke vrijdag de nieuwsbrief van Blauw Bloed!

Lees ook