BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Prinsesjes dragen koningsblauwe jurkjes van Natan

De prinsesjes Amalia, Alexia en Ariane dragen ook tijdens de inhuldiging van hun vader alle drie hetzelfde, koningsblauwe jurkjes van Natan, afgestemd op de blauw-paarse outfit van koningin Beatrix.

De drie prinsesjes gingen tijdens de abdicatie van hun oma alle drie gehuld in gele jurkjes van het merk Pili Carrera. Hun moeder was tijdens de abdicatie ook gekleed in een japon van modehuis Natan, ontworpen door Edouard Vermeulen. De stof, afkomstig uit Istanbul, was een cadeau van prinses Beatrix.

Prinses Beatrix en haar kleindochters zitten in de Nieuwe Kerk op de eerste rij, met goed zicht op het podium.

Koningin Máxima draagt bij de inhuldiging een jurk in royal blue ontworpen door Jan Taminiau. Op haar hoofd draagt ze een gouden tiara die in opdracht van koning Willem III is gemaakt voor zijn vrouw koningin Emma.

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: