BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Spaanse koning hervat voorzichtig werkzaamheden

Koning Juan Carlos heeft maandag voorzichtig een deel van zijn werkzaamheden hervat. In het Zarzuela paleis ontving hij samen met koningin Sofia de schrijver José Manuel Caballero Bonald.

De schrijver krijgt dinsdag de prestigieuze Miguel de Cervantes prijs uitgereikt, de belangrijkste literaire prijs van het Spaanse taalgebied.

Normaal reikt de Spaanse vorst de prijs zelf uit, maar na zijn recente hernia-operatie is koning Juan Carlos daartoe nog niet in staat. Hij moet nog minstens een paar maanden op krukken lopen en ondertussen zijn krachten sparen, zo hebben zijn doktoren laten weten.

De 86-jarige José Manuel Caballero Bonald had een onderhoud met het koningspaar. Daarna volgde een lunch met prins Felipe en prinses Letizia. Het kroonprinselijk paar is dinsdag ook aanwezig bij de prijsuitreiking in de aula van de Universiteit van Alcalá in Madrid.

Bekijk de video

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: