BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Aanstaande echtgenoot prinses Madeleine krijgt na huwelijk geen titel

Het Zweedse hof heeft laten weten dat Chris O'Neill, de aanstaande echtgenoot van prinses Madeleine, na zijn huwelijk geen titel krijgt.

Dit is mede op zijn eigen verzoek en omdat hij niet aan de voorwaarden voldoet om lid te worden van het Zweedse koningshuis. Daarvoor moet hij én de Zweedse nationaliteit hebben én niet actief zijn in zaken. O'Neill echter wil zijn Amerikaanse paspoort behouden en zakenman blijven. Met prinses Madeleine blijft hij vooralsnog ook in New York wonen.

De Zweedse koninklijke familie maakt zich op voor de 'lysning' - de kerkelijke aankondiging - voor het huwelijk van prinses Madeleine en de Amerikaanse zakenman Chris O'Neill. Deze traditionele aankondiging vindt zondagmorgen plaats in de slotkerk van het Koninklijk Paleis in Stockholm. Prinses Madeleine en Chris trouwen daar op zaterdag 8 juni.

Voor het aanstaande bruidspaar is na afloop een receptie in het paleis, zo maakte het hof bekend. Prinses Madeleine en Chris hebben liever geen cadeau's maar raden degenen die toch wat willen geven aan dat te doen middels een donatie aan een van hun favoriete goede doelen, de stichting My Big Day en de World Childhood Foundation, waarvoor prinses Madeleine in New York werkzaam is.

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: