BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

'Catherine moet meer risico nemen in mode'

Hoe ver moet Catherine gaan als reclamebord voor de Britse mode-ontwerpers? William Tempest vindt in elk geval dat de hertogin van Cambridge niet ver genoeg gaat. Hij vindt haar veel te braaf en behoudend.

"Ze moet meer durven. Het zou prachtig zijn als ze jonge Britse ontwerpers zou steunen. Ze kan voor het het verschil betekenen, ze heeft die invloed en macht. Ze neemt daarmee natuurlijk een risico, maar ik vind dat ze dat risico moet nemen", aldus Tempest in het blad Grazia. Zijn werk heeft de echtgenote van prins William nog niet gedragen.

Kate kiest veel en vaak voor Britse ontwerpers, maar volgens Tempest blijft ze met haar keuze voor Mulberry, Burberry en Alexander McQueen aan de veilige kant. "Dat zijn gevestigde namen." Ontwerper Henry Holland is het niet eens met Tempest. "Ze draagt niet alleen bekende namen, ook jongeren krijgen van haar een kans zoals Erdem en Christopher Kane. Ze betekent heel veel voor ons", zei Holland eerder tegen Fairfax.

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: