BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Populariteit Spaanse koninklijke familie opnieuw gedaald

De schandalen in de koninklijke familie in Spanje doen de monarchie niet goed. De populariteit van het Spaanse koningshuis daalt verder, blijkt uit een studie van het Spaanse centrum voor sociologisch onderzoek.

Uit cijfers over de maand april blijkt dat 38,8 procent van de Spaanse bevolking nog achter het koningshuis staat. In oktober 2011 lag dit percentage nog op 48,9 procent. De onderzoekers vroegen 2482 Spanjaarden om de leden van het koningshuis te waarderen met een rapportcijfer tussen 1 en 10.

Het Spaanse koningshuis is de afgelopen tijd verwikkeld geraakt in een aantal schandalen. Koning Juan Carlos lag vorig jaar al onder vuur nadat bekend werd dat hij midden in de economische crisis op olifantenjacht was gegaan in Boswana.

Prinses Cristina en haar man Iñaki Urdangarin zijn onderwerp van en corruptieschandaal. Urdangarin zou miljoenen euro's aan overheidsgeld hebben verduisterd als bestuurder van de stichting Instituto Noós. Prinses Cristina, de jongste dochter van de koning, wordt verdacht van betrokkenheid bij de vermeende corrupte zaken door haar echtgenoot.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: