BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Prins Felipe en prinses Letizia uitgejouwd bij operabezoek

De Spaanse kroonprins Felipe en zijn echtgenote prinses Letizia zijn donderdagavond bij aankomst van hun bezoek aan de opera in Barcelona uitgejouwd door een groot aantal toeschouwers.

Een deel van het publiek joelde het prinselijk paar uit. De schreeuwende toeschouwers lieten zo hun ongenoegen blijken over de schandalen rondom de Spaanse koninklijke familie.

Een Spaanse rechter heeft onlangs een onderzoek ingesteld naar mogelijke belastingfraude door prinses Cristina, de jongste dochter van koning Juan Carlos en koningin Sofia. Dit besluit is genomen na eerder onderzoek naar haar rol in de corruptiezaak waar haar man Iñaki Urdangarin in verwikkeld is. Hij wordt verdacht van fraude, belastingontduiking, verduistering en valsheid in geschrifte.

Eerder verspeelde de Spaanse vorst zelf krediet door op een luxe olifantenjacht te gaan terwijl zijn volk zucht onder de economische crisis.

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: