BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Prins Filip gaat niet echt twitteren

Even was er opwinding in de Belgische media. Prins Filip zou zijn debuut maken op Twitter.

De Belgische troonopvolger zou zijn eerste tweet versturen tijdens een handelsmissie in Californië binnenkort, en de hoop was dat prins Filip ook daarna van zich zou laten horen. Maar het blijft bij die ene boodschap, zo liet het paleis weten.

Prins Filip zal in Los Angeles bij een bezoek aan het Belgische bedrijf Tweetwall Pro alleen een 'proefbericht' sturen, en niet eens onder eigen naam. Het bericht wordt vervolgens geprojecteerd op een grote muur, waar alle tweets van het evenement zichtbaar zijn.

Prins Filip zou zich als koninklijke twitteraar in goed gezelschap hebben begeven. De Noorse kroonprins Haakon en kroonprinses Mette-Marit twitteren regelmatig, evenals prinses Mabel, prins Bernhard, prins Pieter-Christiaan en de Jordaanse koninginnen Rania en Noor.

Koning Willem-Alexander daarentegen houdt zich afzijdig. De minister-president is immers verantwoordelijk voor elke koninklijke uitspraak en dat is lastig wanneer er getwitterd wordt. Het Koninklijk Huis is wel aanwezig op Twitter, maar die berichten worden verstuurd door de RVD.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: