BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Prinses Mathilde: vaders belangrijk bij opvoeding

De Belgische prinses Mathilde wees vrijdag bij de uitreiking van de Prinses Mathildeprijs op het belang van vaders in de opvoeding van kinderen.

"De samenleving heeft te lang het moederschap als vanzelfsprekend geïdealiseerd, terwijl de rol en de invloed van de vader werden onderschat", aldus de prinses.

De prijs had dit jaar 'Een fiere papa' als thema. Winnaar is de vereniging De Rode Antraciet, voor een voorleesproject dat gedetineerde vaders helpt om de band met hun kind te behouden. Het draagt volgens prinses Mathilde bij tot het 'opbouwen en versterken van de vader-kindrelatie'.

Bij de uitreiking van de prijs zei prinses Mathilde dat de aanwezigheid en steun van haar echtgenoot, prins Filip, een speciale betekenis had. "Als jonge ouders hebben wij bij de geboorte van onze dochter Elisabeth besloten om allebei zeer betrokken te zijn bij de opvoeding van onze kinderen", aldus de prinses.

Prins Filip roemde op zijn beurt zijn vrouw. En hij gaf een advies aan 'alle fiere ouders': "Maak er iets van! De relatie met een zoon kan starten bij het samen aanschouwen van een voetbalmatch", aldus de Belgische kroonprins. "En die van een dochter bij het meemaken van een dansles. Laten we eerlijk zijn, vaders: dat is toch ook best leuk!"

Bron: ANP


Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: