BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

'Dochter' wil DNA van Belgische koning

Delphine Boël, de vermoedelijke buitenechtelijke dochter van de Belgische koning Albert, heeft haar vader voor de rechter gedaagd.

Zij wil het DNA van de Belgische koning om zo te bewijzen dat ze zijn dochter is. Dat bleek maandag tijdens een eerste zitting bij de rechtbank in Brussel, zo berichtten Vlaamse media.

Delphine Boël wil ook het DNA van haar halfbroer en -zus, kroonprins Filip en prinses Astrid. Prins Laurent is niet gesommeerd door Boël. Het is niet helemaal duidelijk waarom de vrouw deze stappen nu zet. De Vlaamse omroep VRT vermoedt dat het feit dat Boëls wettelijke vader haar heeft onterfd, meespeelt.

Boël wordt al jaren door media aangeduid als de buitenechterlijke dochter van de koning. Het paleis heeft deze veronderstelling nooit formeel erkend noch ontkend.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: