BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Prins Filip kiest andere vliegtuigmaatschappij

Prins Filip heeft geen zin om nog een keer te stranden met een vlucht van de Amerikaanse vliegtuigmaatschappij United.

Hij heeft daarom zijn reisschema gewijzigd en vliegt vrijdagavond al vanuit Amerika terug met Lufthansa, zo meldt Het Nieuwsblad vrijdag.

Filip geeft als reden voor de wissel op dat een dagvlucht met aankomst ’s morgens in Brussel te zwaar was vanwege het tijdsverschil. Vertrek op vrijdagavond, na het bekijken van de WK-kwalificatiewedstrijd België-Servië, geeft volgens de Belgische troonopvolger meer rust.

Op de heenreis moest het toestel waarin Filip met een handelsdelegatie naar Californië reisde wegens technische problemen aan de vleugel een stop maken in Londen. Het hele gezelschap moest van vliegtuig wisselen. Een onaangename ervaring, aldus de meereizende verslaggevers, die Filip niet voor herhaling vatbaar achtte.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: