BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

'Prins Filip krijgt recht op kinderbijslag'

De politieke partijen in België hebben tijdens de discussies over de hervorming van de koninklijke toelages mogelijk een steekje laten vallen.

Het lijkt erop dat leden van de koninklijke familie toegang krijgen tot kinderbijslag en sociale zekerheid, melden Belgische media. De kinderbijslag voor de vier kinderen van prins Filip zou 834,60 euro bedragen.

De koninklijke toelagen bestaan volgens het akkoord dat werd bereikt voortaan uit twee delen: één deel vergoeding, en een ander deel 'werkings- en personeelskosten'. Daarnaast moeten de leden van de koninklijke familie btw en accijnzen betalen.

Deze veranderingen doen volgens Franstalige kranten vermoeden dat de leden van de koninklijke familie toegang zouden kunnen hebben tot kinderbijslag en sociale zekerheid. Dat is momenteel nog niet het geval, omdat de vergoedingen niet worden gelijkgesteld met loon.

CdH-senator Francis Delpérée bevestigt dat het onderwerp niet werd besproken. "Ik zeg al tien jaar dat de prestaties van de leden van de koninklijke familie moeten worden beschouwd als vergoede arbeid. Het lijkt me dan ook gewettigd, dat als we hen behandelen als normale Belgen, zij recht hebben op sociale voordelen aangezien zij belastingen zullen betalen."

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: