BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Prinses Madeleine feest tot in de late uurtjes

Het huwelijksfeest van de Zweedse prinses Madeleine en Chris O'Neill heeft zaterdagavond tot in de late uurtjes geduurd.

De media waren in de koninklijke residentie Drottningholm niet welkom, maar paparazzi wisten voor de boulevardbladen met telelenzen nog aardig wat opnamen te maken van bruiloftsgasten die zich even buiten waagden. Ook prinses Madeleine werd betrapt tijdens een rookpauze.

De tabloids pakten zondag flink uit met de bruiloft van de jongste dochter van koning Carl Gustaf en koningin Silvia. De 'bad girl' van de koninklijke familie was een heuse dame geworden, concludeerde het Zweedse blad Aftonbladet. Prinses Madeleine stond vooral bekend door deelname aan wilde feesten, foute vrienden en veel pretenties.

De mode-experts van de kranten konden zich royaal uitleven op de kleding van de bruiloftsgasten. Prinses Madeleine scoorde in haar bruidsjurk van Valentino, die in 2002 ook de jurk ontwierp voor prinses Máxima, hoge cijfers.

Veel aandacht was er ook voor Sofia Hellqvist, de vriendin van prins Carl Philip, de enige zoon van het koningspaar. De algemene verwachting is dat de aankondiging van hun verloving niet lang meer op zich zal laten wachten en dat er volgend voorjaar opnieuw een koninklijke bruiloft is.

Prins Carl Philip en Sofia wonen al enkele jaren samen en verschijnen op alle belangrijke koninklijke feesten in elkaars gezelschap, al is de aankomst naar goed gebruik - een vriendin bestaat protocollair pas na de verloving - altijd gescheiden.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: