BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Prinses Madeleine getrouwd met Christopher O'Neill

De Zweedse prinses Madeleine en de Amerikaanse bankier Christopher O'Neill zijn zaterdagmiddag in Stockholm getrouwd.

In de slotkerk van het Koninklijk Paleis in de Zweedse hoofdstad gaven de twee elkaar het jawoord.

De 30-jarige Madeleine is de jongste dochter van koning Karel XVI Gustaaf en koningin Silvia en de vierde in de lijn van troonopvolging. Onder de 400 gasten waren niet alleen de Zweedse koninklijke familie, maar ook de kroonprinsen Frederik en Haakon van Denemarken en Noorwegen. Prinses Charlene van Monaco was aanwezig, zonder haar man Prins Albert. Er was geen afvaardiging van het Nederlandse koningshuis aanwezig.

Ook de kleine prinses Estelle, dochter van prinses Victoria en prins Daniel was bij de huwelijksvoltrekking aanwezig.

De bruid droeg een witte bruidsjurk met veel kant en een 4 meter lange sleep. In haar in een knoop gebonden haren droeg ze een tiara. Roxxette-zangeres Marie Frederiksson zong voor het paar een voor de trouwerij geschreven lied. Daarna werd het paar tijdens een rijtocht in een open koets door het centrum van Stockholm door ruim 100.000 mensen toegejuicht.

Zaterdagavond eindigt het huwelijk met een besloten feest in het Drottningholmpaleis.

 

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: