BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

België krijgt ook een Koningslied

Na Nederland krijgt nu ook België een Koningslied. Het Vlaamse zangduo Mathieu en Guillaume maakt op verzoek van het NCRV-radioprogramma Cappuccino een lied dat past bij de troonswisseling.

Belgische onderdanen hoeven geen suggesties in te sturen. De broers hebben al besloten wat er in de tekst moet staan. De zin 'de dag die je wist dat zou komen' komt er zeker in, meldt Cappuccino. Op zaterdag 20 juli is het nummer voor het eerst te horen in de radioshow van de NCRV.

Ook de Leuvense studentenraad LOKO heeft het idee opgevat een ludiek koningslied te componeren. Op de klanken van 'I Just Can't Wait To Be King' uit de film The Lion King bejubelen ze de toekomstige koning Filip en zijn echtgenote Mathilde. Het lied verscheen maandag op YouTube.

Bekijk hier het lied

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: