BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Geen elektronische handtekening voor prins Filip

De toekomstig koning Filip van België krijgt vooralsnog geen elektronische handtekening. Een verzoek hiertoe van de politieke partij N-VA haalde het maandag niet.

De N-VA wilde een elektronische handtekening voor de aanstaande koning zodat wetten niet per koerier naar vakantiebestemmingen gebracht moeten worden voor ondertekening. Zo zouden kosten kunnen worden bespaard.

Minister Annemie Turtelboom (justitie) zei niet tegen een elektronische handtekening te zijn en de mogelijkheid te onderzoeken. Eerst moeten de juridische haken en ogen opgelost zijn, meent zij. Zo moeten de wetten ook een zegel bevatten.

Wel stemde de Belgische parlementaire commissie (Justitie) in met de wet dat de nieuwe koning Nederlandstalige wetten met Filip mag ondertekenen en de Franstalige wetten met Philippe. Op zijn geboorteakte prijkt enkel de naam Philippe, maar in Vlaanderen is de naam Filip gebruikelijk geworden.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: