BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Koninklijke biografen krijgen het moeilijk

Koninklijke biografen krijgen het moeilijk. Dat voorspelt William Shawcross, schrijver van de officiële biografie van de Britse koningin-moeder Elizabeth en een boek over haar brieven.

Hij denkt dat degene die in de verre toekomst de opdracht krijgt een biografie te schrijven over prins William voor het probleem komt te staan dat er tegenwoordig nog maar weinig brieven worden geschreven.

Shawcross kreeg van koningin Elizabeth onbeperkt toegang tot het Koninklijk Huisarchief in Windsor Castle om onderzoek te doen naar het leven van haar moeder, die ook Elizabeth heette. "Het is prachtig om documenten en brieven in handen te hebben die niemand ooit eerder heeft mogen inzien", vertelde Shawcross in Hong Kong, waar hij een boekenbeurs bijwoonde. Aan de hand van de koninklijke correspondentie die bijna een eeuw bestreek - de koningin-moeder werd 101 jaar - kon hij een uniek portret schilderen van de 'Queen Mum'.

"Tegenwoordig wordt er niet meer geschreven. Ja, prins Charles schrijft nog lange brieven, net als zijn grootmoeder, maar William stuurt e-mails en sms’t. Probeer die als biograaf maar eens te achterhalen, als ze al bewaard blijven."

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: