BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Oud en nieuw vorstenpaar lunchen met regering

De Belgische koning Albert heeft maandag samen met koningin Paola, prins Filip en prinses Mathilde op het kasteel van Laken geluncht met de voltallige federale regering.

De 'afscheidslunch' is onderdeel van een viertal bijeenkomsten in aanloop naar de troonswisseling op 21 juli. Koning Albert kreeg een telelens voor zijn fototoestel als afscheidscadeau. Ook kreeg de vorst veel lof voor zijn verdiensten bij de moeizame kabinetsformatie, die na 541 dagen eindelijk tot stand kwam, melden verschillende Belgische media.

Afgelopen woensdag lunchte koning Albert met de vijf premiers die aan de macht waren tijdens zijn twintig jaar koningschap: Jean-Luc Dehaene, Guy Verhofstadt, Yves Leterme, Herman Van Rompuy en Elio Di Rupo.

Bron: ANP