BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Prins Felipe en prinses Letizia ook naar Santiago

Prins Felipe en prinses Letizia worden vrijdag ook verwacht in Santiago de Compostela om een bezoek te brengen aan de gewonden van de treinramp van afgelopen woensdag.

Ook zullen ze reddingswerkers ontmoeten en hun medeleven betuigen met de nabestaanden van de 78 slachtoffers.

Het bezoek van het kroonprinselijk paar volgt een dag na het bliksembezoek van koning Juan Carlos en koningin Sofia. Die kwamen eveneens naar de pelgrimsstad in Galicië, waar donderdag eigenlijk het feest van de Spaanse patroonheilige Santiago (Jacobus) gevierd had moeten worden. Na de treinramp zijn echter alle festiviteiten afgelast. De Spaanse regering heeft drie dagen nationale rouw afgekondigd.

De koninklijke familie heeft de agenda voor de komende dagen vrijgemaakt om ‘stand by’ te kunnen zijn in de nasleep van het ongeluk waarbij een hogesnelheidstrein ontspoorde.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: