BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Prins Filip geeft reactie op aftreden koning Albert

De Belgische prins Filip, die op 21 juli koning van België zal worden, is zich ,,wel bewust van de verantwoordelijkheid die op mij rust''.

Dat zei hij donderdag in zijn eerste publieke optreden nadat koning Albert woensdagavond had bekendgemaakt afstand te doen van de troon ten gunste van zijn zoon Filip.

Met ,,dag iedereen'' begon de 53-jarige prins Filip tegen de massaal toegestroomde pers zijn korte statement. Hij zei hulde te willen brengen aan de koning voor zijn koningschap gedurende 20 jaar waarna hij zei zich bewust te zijn van zijn taak. ,,Ik zal mij blijven inzetten met heel mijn hart'', voegde de prins toe. Vragen beantwoordde hij niet. ,,Dank u wel. Tot 21 juli.''

Bekijk de video

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: