BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Prins Filip huldigt vader bij concert

Prins Filip heeft zaterdagavond aan de vooravond van zijn aantreden als zevende koning der Belgen gezegd dat hij hoopt nog vele jaren van de rijke ervaring van zijn vader te kunnen genieten.

Dat deed hij tijdens een onverwachte toespraak aan het slot van het nationale concert in het Paleis voor Schone Kunsten in Brussel.

Filip sprak in het Frans en het Nederlands en sprak van een 'mooie week' waarin 'heel het land' de aftredende koning 'heeft gevierd'. Filip bedankte iedereen die zich had ingezet voor de jubileumbezoeken die zijn ouders de afgelopen dagen naar Gent, Eupen en Luik had gebracht. Hij prees ook zijn vaders humor en liefde voor muziek, en wees erop dat hij na zondag meer tijd zal hebben om muziek te genieten.

De aanstaande koning, die in de koninklijke loge naast zijn vader zat, sprak de hoop uit dat Albert nog vaak bij 'gelegenheden zoals deze' aanwezig zou zijn. Vervolgens bood hij de koning een 'frivole framboos' aan, een cabaratesk muzikaal nummer dat bij Albert zeer in de smaak viel. 'De kers op de taart is een framboos', aldus Filip.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: