BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Spaanse prins Felipe bij herdenking treinramp

De Spaanse prins Felipe en zijn zus Elena zijn maandagavond bij de herdenkingsdienst voor de slachtoffers van de treinramp in Santiago de Compostela. 79 mensen uit 9 landen worden herdacht.

De dienst is in de kathedraal en begint om 19.00 uur. Naast Felipe en Elena zijn ook meerdere Spaanse ministers aanwezig, onder wie premier Mariano Rajoy.

Koning Juan Carlos en koningin Sofia zijn niet bij de herdenkingsdienst aanwezig. Het koningspaar bezocht afgelopen donderdag de gewonden van de ramp in het ziekenhuis. Bij het verlaten van het ziekenhuis Hospital Clinico zei de koning dat alle Spanjaarden de pijn van de gewonden en van de nabestaanden van de slachtoffers voelen.

Bezoek Felipe en Letizia

Ook Carlos' zoon Felipe en zijn vrouw prinses Letizia bezochten zaterdag gewonden in het ziekenhuis. Tijdens hun ingelaste bezoek aan het bedevaartsoord spraken de twee verder medewerkers van het Rode Kruis.

De trein ontspoorde woensdag in Santiago de Compostela met een snelheid van 190 kilometer per uur, op een stuk waar maximaal 80 kilometer per uur is toegestaan. Het ongeluk kostte 79 mensen het leven. Van de 70 gewonden in ziekenhuizen verkeren er nog 22 in kritieke toestand.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: