BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Speciale vlaggen voor troonswisseling België

Om de troonswisseling in België aan te kleden komen er twee speciale vlaggen. Wollux, het bedrijf dat onder meer ook de Belgische driekleur maakt, zal voor 21 juli met twee extra vlaggen komen.

Op de eerste vlag prijken zowel koning Albert II en de toekomstige koning Filip. Op de tweede vlag staat alleen de nieuwe koning.

De troonswisseling zal het bedrijf geen windeieren leggen. Commercieel directeur David Fourneau liet al weten dat de vraag naar de Belgische nationale vlag enorm gestegen is. ,,Iedereen wil zijn vlag hebben.''

De eerste euromunten met de beeltenis van de nieuwe koning Filip zullen in de loop van 2014 in omloop worden gebracht. Dat liet de Koninklijke Munt van België donderdag weten. Een speciale munt ter gelegenheid van de troonsbestijging komt er waarschijnlijk ook. Voor 21 juli zal deze niet klaar zijn, maar vermoedelijk in het najaar verkrijgbaar zijn.

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: