BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Fotografen niet blij met foto prins George

Het Britse koningshuis heeft dinsdag de eerste officiële foto's van prins George gepubliceerd. Anders dan gebruikelijk heeft niet een bekende fotograaf, maar de vader van Catherine de foto's gemaakt.

Daar is niet iedereen blij mee, zo melden Britse media.

"Het zijn mooie kiekjes als je bedenkt dat een grootvader ze heeft gemaakt, maar wat de kwaliteit betreft is het niet echt wat je wilt voor zo'n historisch portret", legt de vice-voorzitter van de British Press Photographers Association uit aan The Telegraph. "Het lijkt erop dat de foto's met een simpele camera zijn gemaakt, niet bepaald ideaal wanneer je het eerste officiële portret van de toekomstige koning maakt."

De royaltyfotograaf van The Mirror, Kent Gavin, noemt de foto's 'typische familiekiekjes'. "Mijn professionele mening is dat ik wel wat meer van baby George had willen zien, misschien tussen Catherine en William in. En het is jammer dat beide foto's erg veel op elkaar lijken."

Daily Mail noemt de foto's 'een beetje wazig, maar vol van vreugde'. Volgens bronnen van de krant waren William en Catherine bang dat het uitnodigen van een professionele fotograaf hun babyroes zou verstoren.

Bron: ANP