BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Prins William treurt om dood van vriend

De Britse prins William heeft verdrietig gereageerd op het nieuws over de dood van een vriend van hem. De voormalige legerofficier David Parkinson werd in zijn slaap vermoord door een bende.

Volgens Kensington Palace is de prins 'bedroefd', dat schrijft Mirror.

David en zijn vrouw Sonya woonden en werkten in Kenia. Ze lagen te slagen toen ze werden aangevallen door een bende. Sonya werd vastgebonden, maar wist zichzelf te bevrijden en verschool zichzelf in een voorraadkamer. Toen de bende de woning van het paar verliet, ontdekte Sonya dat haar man niet meer leefde.

Haar man runde een aantal jaar het Keniaanse reservaat waar prins William in 2005 zijn vriendin Catherine naartoe meenam op vakantie. In 2010 vroeg hij haar er ten huwelijk.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: