BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Burgerlijk huwelijk prins Félix en Claire Lademacher

Villa Rothschild Kempinski in Königstein im Taunus in de Duitse deelstaat Hessen vormt dinsdagmiddag het decor voor het burgerlijk huwelijk van prins Félix van Luxemburg en Claire Lademacher.

De plechtigheid is besloten. Alleen naaste familie en enkele vrienden van het bruidspaar zijn uitgenodigd.

Prins Félix, tweede zoon van groothertog Henri en groothertogin Maria Teresa, heeft zijn aanstaande zwager en naamgenoot Félix Lademacher gevraagd om als getuige op te treden. Claire Lademacher heeft als getuige Félix’ enige zus prinses Alexandra.

De 19e eeuwse villa wordt wel de wieg van de bondsrepubliek Duitsland genoemd omdat hier in het 'Haus der Länder' in 1949 de grondslag werd gelegd voor de naoorlogse federale grondwet. De villa werd tussen 1888 en 1894 gebouwd voor de bankier Wilhelm Carl von Rothschild.

Het kerkelijk huwelijk is zaterdag in Zuid-Frankrijk. Daarbij worden zo’n 350 gasten verwacht. Prins Félix en Claire, die door haar huwelijk prinses van Luxemburg wordt, vestigen zich in Zuid-Frankrijk waar ze het wijngoed van Claire's vader gaan beheren.

Bron: ANP
 

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: