BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Jan Taminiau kleedt ook prinses Claire

Modeontwerper Jan Taminiau heeft dinsdag een bijzondere koninklijke dubbelslag gemaakt.

Hij ontwierp niet alleen de goudkleurige jurk waarin koningin Máxima in de Ridderzaal verscheen, maar ook de witte jurk waarmee de nieuwe Luxemburgse prinses Claire dinsdagmiddag in Villa Rothschild in het Duitse Königstein im Taunus voor de wet trouwde met prins Félix.

Het is voor het eerst dat Taminiau een jurk ontwierp voor een lid van de Luxemburgse groothertogelijke familie. Taminiau is er enorm trots op. "Het is een heel mooi en belangrijk moment voor hen en het is bijzonder dat je er op deze manier een bijdrage aan kan leveren."De ontwerper heeft kennelijk internationaal indruk gemaakt met zijn creatie voor koningin Máxima voor de inhuldiging van koning Willem-Alexander eerder dit jaar. De broer en schoonzus van prins Félix waren daarbij aanwezig. Het kerkelijk huwelijk van de Luxemburgse prins en zijn van oorsprong Duitse bruid Claire Lademacher is zaterdag in Zuid-Frankrijk.

Het was een mooie verrassing voor Jan Taminiau toen hij koningin Máxima in een creatie van zijn hand dinsdag de Gouden Koets in zag stappen. "Ik ben altijd ontzettend blij als ik een klant in een jurk zie stralen", vertelt hij aan RTL Boulevard.

Modedeskundige Fiona Hering vertelt in de uitzending dat de ontwerper van tevoren niet wist dat de koningin een jurk van hem uit zou kiezen. Hij had de japon vorige week al wel bij haar afgeleverd, vertelt zij.

 

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: